Werken en leren bij Tibo-Veen

Tibo-Veen heeft een lange traditie als erkend leerbedrijf in de elektro- en de installatietechniek en daardoor veel ervaring in het opleiden van schoolverlaters tot ervaren monteurs en technici. Een technisch beroep leer je het beste door een combinatie van werken en leren. De alledaagse praktijk is zo divers dat dit niet in studieboeken is weer te geven.

Heb je een VMBO, MBO of HBO-opleiding, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen zoeken naar een passende baan met opleidingsplan bij Tibo-Veen.

Onze bedrijfsschool

Bedrijfsschool

Wij beschikken over een moderne bedrijfsschool, gevestigd in onze bedrijfshal aan de Peel in Veen. Hier worden praktijklessen gegeven door praktijkleraren, die zelf veel ervaring hebben opgedaan en gedreven zijn om hun vakkennis over te brengen op de jonge generatie.
De bedrijfsschool heeft als eerste doel het bijbrengen van voldoende praktische vaardigheden voor onze BBL-leerlingen om het praktijkexamen van hun opleiding te halen. Daarnaast is de bedrijfsschool het trainingscentrum voor de vak-volwassen monteurs van Tibo-Veen. Regelmatig worden er trainingen en workshops georganiseerd om de kennis en het vakmanschap op peil te houden en om kennis op te doen van nieuwe producten en technieken.
Door de bedrijfsschool zijn we beter in staat het vakmanschap van onze mensen te volgen, te verbeteren en uit te breiden. De ontwikkelingen in de techniek gaan razend snel en producten worden constant vernieuwd en verbeterd, mede door de noodzaak om steeds duurzamer te bouwen. De kennisoverdracht in onze bedrijfsschool is van het allergrootste belang om de marktontwikkelingen op de voet te volgen en ervaring op te doen met nieuwe producten. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een hoogwaardige, betrouwbare en goed functionerende installatie.
Wij werken nauw samen met de scholen in onze regio.

Het Da Vinci College en het Willem van Oranje College maken gebruik van onze bedrijfsschool. De leerlingen beschikken hierdoor over een goed uitgeruste praktijkruimte en kunnen zich zo de nieuwste technieken eigen maken.

  • Bedrijfsschool
  • Bedrijfsschool
  • Bedrijfsschool

BBL (beroepsbegeleidende leerweg)

Als je een VMBO-opleiding hebt afgerond, kun je bij Tibo-Veen terecht voor een opleiding in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je gaat werken en leren, je bent dan in dienst bij Tibo-Veen. Je werkt vier dagen per week in de praktijk en gaat een dag naar school. Daarnaast volg je een avond per week praktijklessen in onze eigen bedrijfsschool. Daar worden je -onder de deskundige begeleiding van een van onze praktijkleraren- de fijne kneepjes van het vak bijgebracht en de nodige vaardigheden voor je praktijkexamen.

  • Bedrijfsschool
  • Bedrijfsschool

Duaal studeren

Een duale leerbaan biedt de mogelijkheid om je HBO-diploma te halen in een combinatie van leren en werken. Je gaat twee dagen per week naar school en drie dagen per week werk je in de praktijk. Je bent tijdens deze periode in dienst bij Tibo-Veen en krijgt dan uiteraard ook een salaris, met daarbij uitzicht op een vast dienstverband.