RWS toren Arnhem

De voormalige toren van Rijkswaterstaat in Arnhem is getransformeerd tot een woongebouw met 294 studentenwooneenheden. Er zijn verschillende woontypen: zelfstandige wooneenheden, groepswoningen en woonruimte voor mindervaliden.
Met dit plan speelt opdrachtgever SSH& in op de wens van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de gemeente Arnhem om meer kwaliteit in het aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem te creëren.

Positieve impuls
De transformatie is ook op een andere manier belangrijk voor de stad: er wordt ruim 14.000 m2 langdurig leegstaande kantoorruimte uit de markt genomen en de wijk Presikhaaf en het naastgelegen winkelcentrum krijgen een positieve impuls. Samen met SSH& hebben Giesbers en Tibo-Veen de ambitie gehad om een duurzaam en kwalitatief onderscheidend gebouw te realiseren. Met deze transformatie wordt een waardevol gebouw behouden met als doel om niet alleen zijn levensduur te verlengen, maar het tevens te laten winnen aan functionaliteit en waarde.

Integrale aanpak
Communicatie binnen het team is geoptimaliseerd door de opgave integraal in een BIM-omgeving uit te werken. Deze integrale aanpak zorgt voor het organiseren, verbinden, analyseren, verifiëren en valideren van de informatie van alle ketenpartners en SSH&. Vanaf het eerste idee en schetsontwerp tot en met oplevering, nazorg en onderhoud. De korte doorlooptijd van ontwerp en realisatie is mede mogelijk door deze innovatieve manier van werken.