Trainingscomplex Feijenoord

Trainingscomplex 1908 feestelijk geopend

De nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord 1 is in juni 2018 officieel in gebruik genomen. Hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst verrichtte met een schot door een Feyenoord-logo van papier de symbolische opening van 1908 (het jaar van oprichting van Feijenoord).

In opdracht van Feyenoord realiseerde Bouwbedrijf Berghege het nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal van de Rotterdamse voetbaltrots. Het gebouw accommodeert diverse kantoren, een auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. Tibo-Veen was daarbij verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties.

Het gebouw is zo ontworpen dat er zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw zal zijn.

‘Dit is een gebouw waar ik eigenlijk niks over moet zeggen,’ stelde algemeen directeur Jan de Jong in zijn toespraak voor zo’n 160 genodigden. ‘Jullie moeten het proeven, voelen en ervaren.’ Dit deden de gasten, direct na de openingshandeling van Van Bronckhorst, dan ook graag. Met plezier bezochten ze het net opgeleverde trainingscomplex om het zelf te ervaren.

Volgens Van Bronckhorst zullen de stafleden en spelers met plezier naar 1908 rijden. ‘Hier kunnen we namelijk trots op zijn. Als club, maar ook als stad,’ aldus de hoofdcoach.
Zijn blik ging daarbij naar de plek waar de nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord moet verrijzen. ‘Trainingscomplex 1 is nu afgerond, maar hier over de dijk zijn we begonnen met bouwproject nummer twee. Dus we hopen jullie volgend jaar weer te treffen.’

Bij het genoemde tweede bouwproject, de jeugdacademie van Feijenoord, zal Tibo-Veen verantwoordelijk zijn voor zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installaties.

Bron: Feijenoord TV