Klingelpoort Arnhem (DrieGasthuizenGroep)

In opdracht van de DrieGasthuizenGroep heeft Giesbers samen met tibo-veen (vervangende) nieuwbouw op de locatie in de wijk Klingelbeek in Arnhem gerealiseerd. De DrieGasthuizenGroep wil met dit project kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar goede zorg op maat.
De nieuwbouw is in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase betreft een gebouwdeel voor psychogeriatrische cliënten en bestaat uit drie verdiepingen, met ruimtes voor vier woongroepen, alsmede algemene ruimten, vergaderkamers, multifunctionele kamers en facilitaire ruimten. In de tweede fase zijn 18 woonzorgstudio's, een centrale hal, een binnentuin en een ruimte voor fysiotherapie gerealiseerd.

De DrieGasthuizenGroep levert hoogwaardig (para)(medische) zorg- en verpleegdiensten op maat. Het woonaanbod van DrieGasthuizenGroep bestaat uit verpleeghuiszorg, woonzorgcentra en appartementencomplexen voor senioren. Het mooie van Klingelpoort is de compacte bouwvorm die zorgt voor een beschutte manier van wonen. Wonen in Klingelpoort is wonen met zorg. Dat betekent dat prettig wonen centraal staat en de zorg in het gebouw (op de achtergrond) aanwezig is. Appartementen zijn uitgerust met een oproepsysteem, waarmee bewoners 24 uur per dag verzekerd zijn van de juiste zorg, als de situatie daarom vraagt.

Tibo-Veen was verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties.