Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium Amersfoort

Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium Amersfoort

In opdracht van de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort wordt de nieuwbouw van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort gerealiseerd. De Engineer & Build opdracht omvat eveneens de gedeeltelijke sloop en renovatie van het resterende gedeelte van de school.

Sloop
Het project omvat een grootschalige asbestsanering, ook zal de bestaande middenbeuk volledig worden gesloopt, waardoor er van het H-vormige gebouw twee vleugels overblijven. Deze vleugels worden geheel gerenoveerd en door Tibo-Veen van nieuwe installaties voorzien. De bestaande gymzaal wordt gesloopt en via de nieuwbouw op vijf meter diep kelderniveau onder het gebouw teruggebracht. Bovenop de kelder wordt tussen de bestaande vleugels een nieuw casco ingebreid die middels staalconstructie en kanaalplaatvloeren wordt opgetrokken.

340 PV panelen
De gevels bestaan uit een aluminium vliesgevel systeem en de kunststof dakbedekking wordt bedekt met ruim 340 PV panelen. Het schoolgebouw zal na realisatie geschikt zijn voor het huisvesten van ruim 900 leerlingen en ruim 100 mensen ondersteunend personeel. De oplevering is geprognosticeerd in juli 2019. De verdere uitwerking van het ontwerp van Kristinsson wordt gerealiseerd door SVP Architectuur & Stedenbouw (bouwkundig), Van der Werf en Lankhorst (constructief) en SPA/WNP adviseurs (bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek). Voor het ontwerp en de realisatie van de elektrotechnische en werktuigkundige installaties is Tibo-Veen ingeschakeld